Peeling z solą z Morza Martwego o orientalnym zapachu pomarańczy i cynamonu zawiera masło shea oraz kompozycję cennych olejów roślinnych: arganowego, jojoba, wiesiołka, marchwi i słodkich migdałów, które nawilżają i delikatnie natłuszczają skórę. Ponadto wspomniany wyżej olej marchwiowy jest bogaty m.in. w witaminę A i karoten, odżywia, ujędrnia i zwiększa elastyczność skóry, a macerat z kwiatów gorzkiej pomarańczy ożywia ją, wygładza i łagodzi podrażnienia. Po zastosowaniu peelingu skóra staje się jędrna, gładka i miękka w dotyku.
Aktywne składniki:
Sól z Morza Martwego
Masło shea
Olej marchwiowy
Olej z wiesiołka
Olej arganowy
Olej jojoba
Olej ze słodkich migdałów
Macerat z kwiatów pomarańczy
Witamina E
Jak używać:
Nanieś niewielką ilość peelingu na wilgotną skórę ciała i masuj okrężnymi ruchami. Następnie spłucz, nie używając kosmetyków oczyszczających. Zaleca się przeprowadzanie peelingu raz w tygodniu.
Skład: Maris Sal, olej Prunus Amygdalus Dulcis (słodkie migdały), olej Butyrospermum Parkii (shea), olej z nasion Argania Spinosa, olej z korzenia Daucus Carota Sativa, olej z nasion Simmondsia Chinensis (jojoba), estry jojoba, kaprylowy/kaprynowy trigliceryd. ••, gliceryna••, olej z nasion Oenothera biennis (wiesiołek), ekstrakt z kwiatów Citrus Aurantium Amara (gorzka pomarańcza), olej z nasion Helianthus Annuus (słonecznik), tokoferol, substancja zapachowa, limonen•, cynamon•, linalol•, alkohol benzylowy•, eugenol•, cytral•, geraniol•, cytronelol•
Sprawdź swoją recenzję na stronie produktu